ULK 3 på Kungsörstorp

Hej allihopa!
 
Den här helgen är den sista ULK-träffen för Västmanland och Södermanland. Vi är på konferensanläggningen Kungsörstorp, som ligger precis vid vattnet och bjuder på en fin avslutning på kursen.
 
Vi är två stycken från Västmanlands DUS och en från Södermanlands DUS som är här i helgen och har aktiviteter med deltagarna. Ikväll har vi bland annat bastat, badat både i badtunna och i sjön, spelat brännboll och volleyboll, sjungit Sing Star och självklart ätit god mat!
 
 
/Tove och Anna (Elin från Södermanland hälsar!)
 
 
 

Riksungdomsmötet 2013!

Hej på er!

Jag och Anna är den här helgen på RIXU, alltså riksungdomsmötet, som den här gången är på vårt älskade Strömsholm!

Idag har vi gjort lite allt möjligt! Dagen inleddes med lunch på Knytpunkten och efter det en inledning där alla (ca 50 st) presenterade sig. Det slog mig hur fantastiskt det är att alla, från 14 till 28+ (eller hur var det nu?) verkligen ställer sig framför alla andra och pratar som om det var något de gör varje dag! I vilket annat sammanhang funkar det? Ännu ett bevis på att ridsportare är precis så tuffa som vi säger oss vara :)

Efter presentationen hade vi gruppsamtal där vi diskuterade de olika motionerna som kommit in till förbundets stämma som är om två veckor. Många intressanta tankar kom fram! Vi fick också några presentationer om lite olika projekt som CUS jobbat med, eller håller på att planera.

Efter lite fika var det dags för femkamp! Det var nog den roligaste femkamp jag varit med om, med grenar som "irländsk bangång" eller ett hopplöst vattenrace med massakerade PET-flaskor. Femkampen avslutades med en kadriljtävling där allt från kreativitet till gångarter bedömdes! Grattis till lag Ardenner som vann!

Nu på kvällen har vi haft Galamiddag och mingel! Superkul att få klä upp sig och prata ordentligt med alla fascinerande människor som är här.

Vi rapporterar mer imorgon, håll utkik på CUS blogg också (kanske dyker upp bilder...) - ungiridsporten.blogg.se!

Kram, Stina & Anna


"Vi i stallet"

Lördagen den 20 April var det äntligen dags för årets "Vi i stallet" final. Redan klockan nio samlades 6 stycken pigga och förväntansfulla lag från totalt 4 klubbar vid Ridsportenshus, Strömsholm. 
 
Efter en kort presentation av dagen var det dags att skriva de två delproven som i år handlade om "Sitt upp". Alla lagen var väldigt koncentrerade och gjorde sitt bästa. När de hade skrivit klart fick de gå en rundvandring på Strömsholm, vilket verkade väldigt uppskattat!! Dagen bjöd även på en tipspromenad, inuti Ridsportenshus där deltagarna delades upp i lag med deltagare från andra klubbar. Före prisutdelningen hann vi även med en liten lunch som av tradition bestod utav korv med bröd.
 
Årets förstaplats gick till Salaortens Ryttarförening. Både andra och tredjeplatserna gick till Arbogas Ryttarsällskap. Och på en delad fjärdeplats hade vi Baståsens Ridklubb samt två lag från Hamre Ridklubb.
 
Alla var JÄTTDUKTIGA och vi i DUS hoppas att alla hade en rolig dag! Och vi hoppas på att ämmu fler lag vill komma och vara med nästa år!! 
 
Om du har misat vad "Vi i stallet" är kan du läsa de här: http://www3.ridsport.se/Ungdom/Lasmer/Vi-i-Stallet/
 
 

Bild på deltagare och lagledare från Sala. 
 
Gruppfoto på alla lagen + lagledare.
 
// Anna, Tove och Stina! 

RSS 2.0