Tårtbakartävling

Ikväll höll vi i kvällsaktiviteten på ULK nummer två för Västmanland och Södermanland och det var tårtbakartävling som stod på schemat.

I fyra olika lag fick deltagarna tävla i femkamp och samla ihop så många poäng som möjligt. Poängen gjordes om till pengar som de sedan fick använda för att köpa ingredienser till tårtorna genom en aktion. Vi i DUS var jury och bedömde både tårtornas utseende och smak, så det blev en hel del ätande! 

 

De fina tårtorna! Vissa visade sin kärlek till DUS. Eller var det bara fjäsk?

 

I måndags hade vi sista mötet inför Vi i stallet, är ni taggade?


/Josefin, Anna, Emma, Stina och Tove



Idéspåning och distriktets årsmöte

Hej alla!
 
Tove heter jag som fick äran att blogga den här gången. Jag blev invald (läs: inlurad) i DUS i år, så detta blir alltså mitt första år i DUS. En närmare presentation av oss alla kommer så småningom, får ta och påminna de andra om att vi ska skriva några rader om oss själva så ni som läser vet vilka vi är!
 
Sen sist det skrevs här på bloggen har snön smält rejält och när solen tittar fram känns det som att våren är här för att stanna, skönt tycker nog de flesta av oss! Men med sol och varmare temperaturer kommer ju även leran... Redan är stallplanen och hagarna i mitt stall rena lervällingen. Tur är det väl då att både människor och hästar får vårkänslor och verkar njuta av det fina vädret! Det gör det i alla fall lite lättare när man står där och kämpar med att borsta bort lerinpackningen som hästen envisades med att täcka varenda millimeter av sig själv med, för visst är jag inte den enda som varit med om det?

Förra veckan träffades några av oss i DUS för ett café-möte tillsammans med Sofia från SISU. Vi spånade idéer till ett projekt vi ska genomföra i år och som vi tror kommer att bli fantastiskt bra! Vi fick använda våra kreativa sidor och det blev en hel del skratt när alla möjliga roliga och knäppa idéer slängdes ut! Info om detta kommer när vi har hunnit lite längre i planeringen, så håll koll här och på vår facebooksida. Och kom ihåg att vi mer än gärna vill ha in önskemål om vad NI vill att vi ska göra för er unga i Västmanland. :)

Efter vårt lilla möte var det dags för Västmanlands Ridsportförbunds årsmöte, på vilket vi var 6 personer med från DUS. Den nya distriktsstyrelsen valdes och med det kom några förändringar. Stefan Holmgren tackade för sig efter sex år som ordförande och lämnade över klubban till Marianne Rundström. Flera redan sittande ledamöter valdes om och några nya medlemmar hälsades välkomna in i styrelsen. Josefin fortsätter att vara DUS-representant i distriktets styrelse och Anna är suppleant. 
 
Förutom själva mötet blickades det både bakåt och framåt under kvällen. En sammanfattning av året som gått följdes upp av distriktets planer på hur 2013 ska komma att se ut. Vi fick lite information från förbundets styrelse, om olika material från SvRF och en presentation av Ridskolan Strömsholm och det nya upplägget av Strömsholmstävlingarna, som numera ska heta Nationaldagstävlingarna. Självklart bjöds det även på lite att äta, för vad vore ett möte utan fika? Jag håller med Stina om att de bästa mötena är de med gott fika!
 
Avslutar med att önska er en fin vår så hörs vi nästa gång det blir min tur att blogga! :)
 
/Tove

RSS 2.0